perjantai 12. lokakuuta 2012

Laiskan naisen sämpylät

Mitä tehdä, kun kaappien kätköistä löytyy vaivaiset kuusi kiloa jauhoja? Kukaliekin ne ostanut sinne mutta niille olisi tehtävä jotakin ennenkuin ne kävelee vastaan vaikka aamukahvia juodessa. Mikä pölläkkä siitä tulisikaan, jos ne kaikki hyökkäisivät kerralla kaapista ulos..
 
Siispä eikun sämpylätaikinan tekoon. Vaivattu ja alustettu taikina kohoamaan ja tekemään siksi aikaa jotakin muuta. Ja kuinkas ollakaan, kaikkihan on mahdollista kun kyseessä olen minä. Unohdin totaalisesti koko sämpylätaikinan ja siellä se kohoili kolmatta tuntia. Ja miten iskikään valtaisa laiskuuskohtaus enkä olisi millään jaksanut tehdä koko taikinalle muuta kuin kaataa roskiin mutta eihän hyvälle taikinalle niin soisi tehtävän.
 
Mutta kuinka mieleni syövereistä muistuikaan sisareni T:n tapa tehdä sämpylöitä. Taikina kaulitaan ja painellaan Ikean suurella lasilla pyörylöitä taikinaan, kas näin:
 

Ja sitten pellillinen uuniin..
 
 
..Ja eikun maistelemaan laiskan naisen sämpylöitä

 
Ja tähän meni aikaa ehkä kymmenisen minuuttia, siis jos ei lasketa toki paistoaikaa, joka sekin oli tietenkin lyhyempi tällaisilla lättysillä kuin normaalikokoisilla sämpylöillä.
 
Toki myös leipomusmaisteri Nakki sai omansa..
 

 

2 kommenttia:

  1. Siis voi ei. Meillä ei ole Ikean laseja. Ei pysty tekeen sämpylöitä.

    VastaaPoista