sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Miksi asua siellä missä on?

Tuota on tullut mietittyä useampaan otteeseen tässä viime aikoina. Että muuttaako lähemmäksi töitä vaiko ei? Mitä etuja siitä voisi kenties olla tai mitä haittaa siitä voisi olla, jos asuisi Helsningin keskusta-alueella.
Löytyisikö sieltä 5-10 minuutin kävelymatkan päästä tällaiset maalaismaisemat, jossa olisi Nakille valmis temmellyskenttä edessä? Haistella mielinmäärin uusia ja vanhoja hajuja, rymistellä pusikoissa ja läträtä ojissa, jahdata perhosia ja syödä hämähäkkejä.

Päästä siis myllertämään pelloille, jonne ei liikenteen melu kuulu, saati mikään muukaan älämölö. Lentokoneistakaan ei ole harmia, niiden kulkureitit kun lienee ovat toisaalla tästä pellosta. Pahin melu (näin kesäaikaan), jos sen niin voisi sanoa on tuulen humina puissa, lintujen laulu ja heinäsirkkojen siritys.


Jos taas muuttaisi lähemmäksi töitä, emännän aikaa jäisi enemmän Nakille koska työmatka lyhenisi. Mutta sitten lenkkeilyt tapahtuisivat lähes aina päällystetyillä teillä, kestäisikö maalaistytön tassut ja nivelet sitä, joka on tottunut viilettämään nurmikentillä ja hiekkapoluilla. Täytyisi erikseen varata aika lähteä jonnekin kauemmas maalaismaisemiin lenkkeilemään. Kun taas nyt voi spontaanisti lähteä pelloille haahuilemaan, kuten tänään. Asunnot olisivat kalliimpia ja pienempiä, ei olisi sisälläkään sitten enää tilaa temmeltää pallon perässä.. Ruokakin täytyisi vaihtaa takaisin nappuloihin koska ei emännällä olisi sitten mahdollisuutta pitää autoa ja hakea evästä ruoka-autolta. Sinne jäisivät herkulliset kanankoivet ja jauhelihat..


Olisiko sittenkin Nakin koiranpäivät siellä missä nyt asutaan..


2 kommenttia:

  1. Kyllä selvästikin kaikki plussapisteet ansaitsee nykyinen asuinalue. Ainoa haitta todellakin tuo jatkuva lintujen laulu ja puiden humina. Mökillä on kanssa niin raskasta se, kun kolme käkeä vetää kuk-kuuta tauotta. Kyllä siinä äkkiä alkaa kaipaamaan kaupungin ääniä viritettyine mopoineen ja juoppojen ölinöineen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soiko päässä viulut kellot ja sellot, kun käki poikineen vetää kuk-kuuta ympäri vuorokauden? Täällä sitä riemua ei pääse kuulemaan, täytyisikö rantautua teidän mökille ihastelemaan sitä ah niin auvoista kesäistä ääninäytettä..

      Poista